Nemulțumiri legate de fondurile europene! Ce greșeli a comis MADR – Focus Prima TV

Nemulțumiri legate de fondurile europene! Ce greșeli a comis MADR

Deși fondurile europene reprezintă un subiect de mare interes pentru fermierii români, care așteaptă cu nerăbdare deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor de anul acesta, există și multe critici la adresa modului în care Ministerul Agriculturii a împărțit banii pentru următorii doi ani. Unele voci, atât din rândul fermierilor, cât și din rândul consultanților, susțin că MADR a alocat prea puțini bani pentru unele măsuri extrem de importante, astfel încât concurența va fi extrem de mare, iar mulți doritori nu vor putea să beneficieze de fondurile europene.

Subiectul a fost abordat în emisiunea ”Agricultura la Raport”, acolo unde Ovidiu Ghinea a discutat, împreună cu invitații și telespectatorii AGRO TV, despre fondurile europene, ca în fiecare seară de marți.

”Din informațiile pe care le am, fișele submăsurilor ar trebui predate la Bruxelles până pe 19 martie. Este o mare supărare printre fermieri pentru că plafoanele care sunt per proiect sunt unele care nu sunt corelate cu cererile din fișe. (…) Nu știu cum s-au stabilit aceste cuantumuri, pentru că sunt foarte reduse față de necesarul și de optimul economic. Când discutăm pe 4.1 cel puțin, care este o măsură de investiții, trebuie să discutăm și de optimul economic și de sustenabilitatea business-ului, nu discutăm doar de dragul de a accesa. Asta pe lângă faptul că avem cotele de finanțare care s-au redus, ca urmare a înaintării noastre ca stat membru”, a precizat consultantul Marian Vișu-Iliescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share