New York Stock Exchange a anunţat că va delista trei companii chineze de telecomunicaţii, confirmând o decizie pe care o anulase luni – Focus Prima TV

New York Stock Exchange a anunţat că va delista trei companii chineze de telecomunicaţii, confirmând o decizie pe care o anulase luni

New York Stock Exchange (NYSE) a anunţat, miercuri, că va delista trei companii chineze de telecomunicaţii, confirmând o decizie la care renunţase luni, după ce secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a transmis NYSE că nu este de acord cu anularea delistărilor, transmite Reuters.

Măsura, care va intra în vigoare pe 11 ianuarie, marchează a treia oară într-o săptămână când conducerea NYSE a luat o decizie în această chestiune. Aceste răzgândiri scot în evidenţă confuzia referitoare la ce firme sunt incluse într-un decret emis în noiembrie de preşedintele Donald Trump, care interzice americanilor să investească în companii tranzacţionate public despre care Washingtonul afirmă că au legături cu armata chineză.

De asemenea, măsura survine pe fondul escaladării tensiunilor la Washington legate de politica faţă de China, în ultimele zile ale administraţiei Trump.

Total
0
Shares
Total
0
Share