Nicolas Maduro spune că observatorii UE de la alegerile locale din Venezuela sunt „spioni” şi „duşmani” - Focus Prima TV

Nicolas Maduro spune că observatorii UE de la alegerile locale din Venezuela sunt „spioni” şi „duşmani”

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, i-a calificat duminică drept „spioni” şi „duşmani” pe observatorii Uniunii Europene care au monitorizat recentele alegeri locale în Venezuela, negând neregulile semnalate de aceştia în raportul lor, potrivit AFP.

„Cei care au venit ca duşmani – delegaţia de spioni a Uniunii Europene – nu au găsit elemente pentru a critica sistemul electoral”, a declarat Maduro, denunţând un „raport plin de improvizaţii şi prost redactat”.

„Aceştia nu au fost observatori internaţionali, ci spioni ai Uniunii Europene”, a afirmat preşedintele venezuelean, a cărui legitimitate este contestată în Occident după realegerea sa în 2018 în urma unui scrutin considerat fraudat.

Ei au „încercat să denigreze procesul electoral impecabil şi democratic al Venezuelei, dar nu au reuşit”, a adăugat Maduro în cursul unei alocuţiuni la televiziunea publică.

„Alegerile au fost transparente, fiabile, corecte, sigure şi libere. Chavismul (după numele lui Hugo Chavez, defunctul predecesor al lui Maduro şi figură marcantă a stângii radicale latino-americane) a obţinut o victorie zdrobitoare”, a apreciat el.

Total
0
Shares
Total
0
Share