Nicuşor Dan, discuţii cu reprezentanţii BEI despre proiecte dedicate transportului verde - Focus Prima TV

Nicuşor Dan, discuţii cu reprezentanţii BEI despre proiecte dedicate transportului verde

Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a discutat cu vicepreşedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, despre proiecte dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă.

“Am avut o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, cu care am discutat despre proiectele pe care Primăria Generală le pregăteşte şi pentru care avem nevoie de finanţare externă. În discuţia cu delegaţia condusă de vicepreşedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, am precizat interesul special al PMB pentru proiectele dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă a oraşului”, scrie edilul general, pe Facebook.

Potrivit acestuia, BEI este “partenerul firesc” pentru Municipalitate, mai ales că această bancă susţine proiectele de combatere a schimbărilor climatice derulate de Uniunea Europeană cu un calendar pentru perioada 2021-2025, în care sunt cuprinse obiectivele de finanţare pentru climă ce vin în sprijinul Pactului Verde European.

“Subliniez că Bucureştiul este printre oraşele care vor participa la misiunea UE pentru 100 de oraşe inteligente şi neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030, urmând să primească sprijinul Comisiei Europene în acest sens”, menţionează Nicuşor Dan.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share