Nicușor Dan: În București trebuie să facem ce n-am făcut 20 de ani și să nu punem blocuri între blocuri – Focus Prima TV

Nicușor Dan: În București trebuie să facem ce n-am făcut 20 de ani și să nu punem blocuri între blocuri

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că Bucureștiul trebuie să respecte Planul Urbanistic General (PUG) din 2000 și să construiască locuri pentru locuit, activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi, pentru care există fonduri europene. El de asemenea a spus că dezvoltarea de tip “blocuri între blocuri” trebuie să înceteze. Administrația locală va avea un nou PUG actualizat în câțiva ani, precizează primarul.

“În anul 2000, când s-a făcut Planul Urbanistic General (PUG), adică legea de construire în București, el s-a făcut echilibrat, în sensul că în el s-au prevăzut locuri de locuit, locuri pentru activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi. Noi, ca administrație locală, de 20 ani de ani n-am fost în stare să facem din acele spații verzi care erau teoretice, dar pentru care se păstrase locul în PUG, spații verzi efective.

Asta nu înseamnă că acum trebuie să le construim. Asta înseamnă că acum trebuie să luăm bani europeni ca să le facem acum, ce n-am făcut acum 20 de ani și să nu punem bloc lângă bloc, mai ales în situația în care noi avem o problemă uriașă de poluare a aerului, care generează probleme respiratorii la zeci de mii de copii care generează probleme și respiratorii și cardiovasculare la zeci de mii de persoane vârstnice.

Total
0
Shares
Total
0
Share