Nicuşor Dan îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară – Focus Prima TV

Nicuşor Dan îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară, însă acest demers depinde de “multe” alte instituţii.

“Eu îmi doresc să se întâmple undeva până în luna mai, iunie, însă depinde de multe alte instituţii: de Consiliul Concurenţei, de creditorii ELCEN din momentul acesta, de Ministerul Energiei. (…) Dar, eu îmi doresc ca până vara asta să facem asta”, a declarat Nicuşor Dan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, datoria pe care municipalitatea o are către Ministerul Economiei va rămâne o chestiune juridică de tranşat între cele două instituţii.

“Termoenergetica o să preia ELCEN, amândouă fiind companii ale municipalităţii, şi în felul acesta o să fie o singură companie, iar datoria istorică pe care municipalitatea, prin RADET, o are către Ministerul Economiei, prin ELCEN, va rămâne o chestiune juridică de tranşat între municipalitate şi Guvern, adică Ministerul Energiei”, a explicat primarul.

El a adăugat că datoria istorică face obiectul unui litigiu RADET – municipalitate, pe de o parte, şi ELCEN – Ministerul Economiei, pe de altă parte, şi este de dezbătut dacă penalităţile “au fost ok” sau nu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share