Ninge în Brazilia - Focus Prima TV

Ninge în Brazilia

Mai mult țări din lume se confruntă cu fenomene ale naturii nemaiîntâlnite de zeci de ani! Valul de căldură care domină Europa a ajuns și la Tokyo, unde meciul de tenis a trebuit să fie reprogramat din cauza temperaturilor crescute și a umidității. În timp ce în Argentina furtunile fac prăpăd, în Brazilia a venit… iarna.

Din cauza înghețului din ultimele două săptămâni din Brazilia care au afectat peste 200.000 de hectare de cafea, prețul acesteia a crescut cu 35%.

Brazilia se luptă de ani întregi cu seceta iar temperaturile exterm de joase de anul acesta nu au mai fost întâlnite în țară din 1994.

Temperaturile extreme au afectat și Alaska, unde azi dimineață a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 8,2.

Imediat după cutremur a fost emisă și o alarmă de tsunami iar mai mulți locuitori din sudul Peninsulei Kenai au fost evcauați. Din fericire, alerta a fost oprită pentru toată regiunea Alaskăi.

După ce mai multe state din America de Nord au fost luate pe sus de viituri, în Argentina, furtunile au dus la creșterea nivelului apei iar o casă s-a prăbușit în ocean.

După inundații și incendiile de vegetație fac prăpăd în mai multe colțuri ale lumii. Mai multe incendii cauzate de
temperaturile extrem de ridicate au avut loc în Turcia, Grecia și Liban.

Canicula a ajuns și la Tokyo, la Jocurile Olimpice iar meciul de tenis a trebuit să fie reprogramat din cauza căldurii și a umidității.

Întreaga lume trece de câteva săptămâni prin condiții meteo extreme. Europa se luptă cu inundațiile și un nou val de caniculă, America cu furtuni și îngheț iar Asia trece printr-o perioadă dificilă din cauza temperaturilor ridicate și a furtunilor.

Total
1
Shares
Total
1
Share