Nissan dezminte că ar negocia cu Apple un proiect în domeniul conducerii autonome – Focus Prima TV

Nissan dezminte că ar negocia cu Apple un proiect în domeniul conducerii autonome

Nissan Motor Co Ltd a anunţat luni că nu este în negocieri cu Apple Inc, după ce au apărut informaţii potrivit cărora producătorul de iPhone-uri a abordat în ultimele luni compania niponă pentru a dezvolta împreună un proiect în domeniul conducerii autonome, transmite Reuters.

Publicaţia Financial Times susţine că firmele au avut discuţii care nu s-au concretizat din cauza reticenţei Nissan de a deveni o unitate de asamblare pentru maşinile brandului Apple, iar negocierile nu au avansat la nivelul conducerii superioare.

“Nu suntem în discuţii cu Apple. Totuşi, Nissan este deschis întotdeauna să exploreze colaborări şi parteneriate pentru a accelera transformarea industriei”, a afirmat un purtător de cuvânt al celui de-al treilea producător auto nipon.

Reprezentanţii Apple nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Luni, acţiunile Nissan înregistrau un declin de 3,7%, în timp ce indicele Nikkei 225 al Bursei de la Tokyo a crescut.

Compania americană Apple Inc înregistrează progrese în privinţa tehnologiei pentru maşinile fără şofer şi are ca obiectiv să producă în 2024 un vehicul de pasageri echipat cu propria sa baterie inovativă, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share