Noaptea incendiilor – Focus Prima TV

Noaptea incendiilor

Mai multe incendii violente au izbucnit azi-noapte în câteva judeţe din ţară! Flăcările au mistuit două pensiuni din Alba şi Constanţa, acoperişul unei şcoli din Vaslui, precum şi o fâneaţă cu 7 mii de baloţi de paie din Galaţi. Vântul puternic a fost şi el vinovat de extinderea focului în toate aceste locuri. Din fericire, în ciuda violenţei incendiilor, nu au existat victime.

Un incendiu pornit de la o rulotă, în Vama Veche, s-a extins fulgerător la o pensiune de lângă ea și a făcut-o scrum în câteva minute. Flăcările mari, de câțiva metri au putut fi observate de la mai mulți kilometri, din localitatea 2 Mai. Vecinii au sunat îngroziți la 112 și imediat pompierii militari au trimis câteva echipaje de urgență la fața locului: 4 mașini de stingere cu apă și spumă, două echipaje de ambulanță și una pentru descarcerare. Șantierul Naval din Mangalia a trimis în ajutor o mașină de pompieri la cererea ISU. O oră și jumătate a durat lupta cu focul. A ars acoperișul pensiunii, pe 3oo de metri pătrați. Din fericire nu au fost victime, doar o femeie a leșinat la vederea focului uriaș.

La aproape 200 de kilometri mai la nord, în localitatea gălățeană Măstăcani, un alt incendiu uriaș a mistuit fânarul unei ferme din satul Balintești. Flăcările, ajutate de vântul puternic, care a bătut azi-noapte, au distrus nu mai puțin de 7 mii de baloți de paie. Două mașini de stingere cu apă și spumă au fost trimise la fața locului, iar lupta cu focul a durat până dimineață. Nu se știe, deocamdată, cauza incendiului.

Tot vântul puternic a dus la aprinderea acoperișului unei școli generale din localitatea vasluiană Poienești. Incendiul a pornit din camera centralei termice, care nu este lipită de școală, și s-a extins foarte repede. Oamenii care au ieșit pe drum au văzut focul și au dat alarma. Patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor au intervenit la fața locului. Școala era nou construită, însă nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu. Nu au fost persoane surprinse în interiorul clădirii. Acoperișul a ars pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Nici în judeţul Alba nu a fost linişte azi-noapte. O cabană din localitatea Dumbrava s-a făcut scrum în urma unui incendiu violent! Flăcările au cuprins întreaga clădire şi riscau să se întindă la biserica şi mănăstirea aflate în apropiere, dar şi la alte două cabane de lângă aceasta. A fost nevoie de trei
autospeciale cu apă şi spumă pentru a izola incendiul şi peste o oră pentru a-l lichida. N-a mai rămas nimic din frumoasa cladire, aşezată într-un loc pitoresc, în apropiere de Mănăstirea de la Dumbrava. Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Total
0
Shares
Total
0
Share