Noi analize de laborator în cazul bebelușului mort – Focus Prima TV

Noi analize de laborator în cazul bebelușului mort

Părinții bebelușului de la Suceava, mort după ce-a fost botezat, mai au de îndurat o lună de întrebări fără răspunsuri. Medicii legiști au scos 110 mililitri de lichid din plămânii copilului. Între timp, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, care a văzut imaginile de la botez, susține că preotul de la Suceava a ținut bine pruncul când l-a scufundat în apă, iar ritualul botezului nu va fi schimbat, după moartea bebeluşului
de la Suceava.

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat, a murit luni dimineaţă. Necropsia urmează să stabilească dacă preotul este de vină, însă tatăl copilului a spus că la resuscitare, medicii au scos din trupul micuțului 110 mililitri de lichid, care pot fi apa din cristelniță sau lapte matern. Doar analiza de laborator va putea spune clar ce l-a omorat pe copil.

Arhiepiscopul Teodosie spune că așteapta examenul medico-legal, deși nu crede că bebelușul a murit înecat.

Pe internet a aparut deja o petiție prin care internauții cer schimbarea ritualului botezului. Potrivit lor, botezul se poate face prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță. Arhiepiscopul Tomisului nu este, însă, de acord.

Arhiepiscopul Tomisului spune că a botezat mii de copii în ariera lui și niciunul nu a pățit nimic.

În cazul copilului de la Suceava, mort la scurt timp după botez a fost deschis un dosar de cercetare penala “in rem” pentru ucidere din culpă.

Total
0
Shares
Total
0
Share