Noi descoperiri istorice în Israel – Focus Prima TV

Noi descoperiri istorice în Israel

Noi descoperiri istorice au fost anunțate în Israel. Arheologii au găsit fragmente care conțin texte biblice din cărțile lui Zaharia și Naum, ale Vechiului Testament. Acestea reprezintă unele dintre cele mai importante descoperiri după cele ale manuscriselor de la Marea Moartă.

Noile fragmente au fost descoperite în timpul unor săpături din sudul Israelului, într-o peşteră în stâncă din rezervaţia naturală Nahal Heve. Acestea au o vechime de peste 2.000 de ani.

Primele fragmente ale textelor antice au fost descoperite in 1947, in mai multe pesteri din jurul Ierusalimului. Fragmentele descoperite acum 70 de ani au oferit o nouă perspectivă asupra societății si religiei evreiești, înainte și după era lui Iisus Hristos. Aceste noi fragmente i-au ajutat pe arheologi să recosnstruiască 11 rânduri de text.

Potrivit cercetatorilor israelieni, fragmentele manuscrisului au facut posibilă reconstituirea unor pasaje din cărţile lui Zaharia şi Naum și ale celor doisprezece profeţi minori din Biblia ebraică.

Total
0
Shares
Total
0
Share