Noi informații despre fetița cu arsuri de la Iași. Transferarea ei la București ar putea fi amânată - Focus Prima TV

Noi informații despre fetița cu arsuri de la Iași. Transferarea ei la București ar putea fi amânată

Fetița care a fost adusă sâmbătă seara la Spitalul Sf. Maria din Iași cu arsuri grave cauzate de opărirea cu un lichid fierbinte are afectată 40 la sută din suprafața corpului, potrivit celor mai noi evaluări. Este în continuare în stare foarte gravă, iar transferarea ei la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București ar putea fi amânată, întrucât există riscul de infecție în timpul transportului, a declarat duminică dimineață Lavinia Ionescu, purtătoarea de cuvânt a spitalului din Iași.

Inițial, sâmbătă seara se anunțase că fetița în vârstă de un an și 9 luni are arsuri pe 80-90 la sută din suprafața corpului.  În general, la evaluarea primară a unui pacient ars, există o supraestimare a suprafeței arse, pentru că de obicei pacienții sunt agitați, sunt cu dureri și nu poate fi făcută o estimare exactă, a explicat dr. Lavinia Ionescu.

Împreună cu fetița a fost adus și un băiețel, cu aproximativ aceeași vârstă, care are arsuri pe 6 la sută din suprafața corpului, în general pe membre. El este stabil.

Total
0
Shares
Total
0
Share