Noi măsuri în Franța din cauza exploziei cazurilor de Covid. Parisul ar putea intra în carantină, anunță Guvernul – Focus Prima TV

Noi măsuri în Franța din cauza exploziei cazurilor de Covid. Parisul ar putea intra în carantină, anunță Guvernul

Guvernul francez va impune restricţii mai dure pentru unele regiuni, inclusiv în Paris, începând cu acest weekend, pentru a stopa răspândirea accelerată a infectărilor cu coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Gabriel Attal.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Guvernului, după ce în regiunea Parisului secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar sistemul de sănătate este la limită, notează Reuters. Capitala Franței are o incidenţă de peste 4 la mia de locuitori. Purtătorul de cuvânt al Exercutivului a declarat că noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de carantină.

Preşedintele Emmanuel Macron spera că demararea camapaniei de vaccinare ar putea preveni un nou val al pandemiei, declanşat de variante mai contagioase, şi ar putea împiedica Franţa să recurgă la noi măsuri care riscă să afecteze și mai mult economia, relatează Mediafax, care citează France24. Lansarea campaniei de vaccinare a fost, însă, încetinită de un proces greoi de achiziţie, dificultăţi de aprovizionare, scepticism public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

Total
0
Shares
Total
0
Share