Noi reglementări privind diminuarea risipei alimentare

Noi reglementări privind diminuarea risipei alimentare

În Şedinţa Guvernului din 27 noiembrie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică alineatul 2 al articolului 6 din Normele metodologice de aplicare a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, aprobate prin HG nr.51/2019.

La data prezentei, în România, cadrul juridic aplicabil în vederea diminuării risipei de alimente este reprezentat de Legea 217/2016 cu modificările şi completările ulterioare.

În practică, în primul an de implementare, respectiv 2019, s-a constatat că efectele aplicării legii au fost scăzute din cauza unor disfuncţionalităţi. Prin actul normativ aprobat astăzi în Şedinţa de Guvern se extinde sfera operatorilor economici receptori prin includerea băncilor de alimente –organizaţii specializate în transferul de alimente.

Astfel, se are în vedere eficientizarea măsurilor de aplicare a prevederilor Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, prin eliminarea limitării donării de alimente doar către consumatorul final.

Modificarea aprobată vizează creşterea volumului de alimente donate, în special către persoanele asistate social, întrucât acestea vor putea beneficia de produse alimentare donate.

Afla mai multe desprealimenterisipatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt