Noi reguli la început de semestru - Focus Prima TV

Noi reguli la început de semestru

Elevii din întreaga țară au început astăzi semestrul al doilea. Pentru prima oară între cele două părți ale anului școlar nu a existat nicio zi de vacanță. Deocamdată cursurile se desfășoară în sălile de clasă. Există însă noi reguli sanitare care ar putea schimba, curând, această realitate.

Noul semestru vine cu noi reguli. Criteriile prin care rata de vaccinare a profesorilor și cea a incidenței puteau trimite o școală în online au fost eliminate. Doar gradul de ocupare de până la 75% al paturilor din spitale poate face diferența. Părinții nu văd cu ochi buni aceste decizii.

O altă regulă se referă la numărul de cazuri confirmate într-o sală de curs. Elevii unei clase pot trece în sistem online atunci când sunt confirmate trei cazuri de infectare la copii într-un interval de 7 zile. Cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru 10 zile.

Prin noul ordin al Ministerului Sănătății și Educației școlile nu mai pot intra în online pe motive de infrastructură și resurse. Noi reguli sunt și pentru cadrele didactice

Din cauza vacanței forțate din luna noiembrie a anului trecut, pentru elevi urmează o perioadă de 13 săptămână de școală neîntreruptă.

În această săptămâmă, toți elevii vor învăța fizic,în bănci, însă nu se știe ce se va întâmpla de lunea viitoarea. Joi
urmează că DSP-urile să anunțe care este rata de ocupare a paturilor din spital în fiecare județ. Până acum, Suceava are cel mai mare procent.. 34%.

Total
0
Shares
Total
0
Share