Noi reguli pentru înmormântări – Focus Prima TV

Noi reguli pentru înmormântări

România este țara în care aproape 25 de mii de oameni au fost ingropați goi, în saci de plastic, și ministrul Sănătății susține că nu a existat nicio regulă scrisă în acest sens! Realitatea și jurnaliștii i-au demonstrat însă contrariul. După o discuție cu reprezentanții cultelor, Vlad Voiculescu a iesit pe treptele ministerului ca să anunțe că va permite românilor să își îngroape morții creștinește și decent. Nu înainte să se certe minute bune cu presa, care l-a intrebat de ce abia acum modifică regulile. Explicația ministrului? Nu a modficiat pentru că nu avea ce. Abia după ce i s-a citit textul ordinului de ministru a aflat ce măsuri a impus Ministerul. Cert este că de acum înainte se vor face înmormântări după rânduiala creștinească.

Ceea ce nu stia Vlad Voculescu este că în instituția pe care o conduce se afla un ordin de ministru care spunea negru pe alb: ”Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă înainte de a fi introduse în sac.” se arată în documentul semnat anul trecut, în timpul mandatului fostului ministru Nelu Tătaru. Chiar dacă presa a insistat că timp de un an oamenii au fost umiliți și puși să își îngroape morții goi, în saci, ministrul insista ca nu au fost obligati de nimeni și că poate a fost vina celor de la pompe funebre.

Scuzele au venit, însă, puțin mai târziu, pe Facebook. Insă nu pentru oamenii umiliti, ci…pentru confuzie.

Dincolo de acest scandal, de acum înainte, persoanele decedate de COVID 19 vor putea fi înmormântate îmbrăcate cu hainele puse la dispoziție de familie și se va putea organiza o slujbă. Sicriul va fi în continuare sigilat. De asemenea, preoții vor putea merge în spital, la persoanele aflate în stare gravă, pentru împărtășani.

Total
0
Shares
Total
0
Share