Noi specii descoperite în adevărate „oraşe” de pe fundul Oceanului Atlantic, un loc mai puţin cunoscut decât suprafaţa planetei Marte – Focus Prima TV

Noi specii descoperite în adevărate „oraşe” de pe fundul Oceanului Atlantic, un loc mai puţin cunoscut decât suprafaţa planetei Marte

Oamenii de ştiinţă au descoperit, după cinci ani de cercetări în adâncurile mărilor, 12 noi specii de vieţuitoare marine în cadrul unor „veritabile oraşe” existente pe fundul Oceanului Atlantic, informează BBC.

Mai exact, este vorba despre noi tipuri de muşchi, moluşte şi corali care până acum nu au putut fi observate deoarece fundul mărilor şi oceanelor rămâne, în continuare, extrem de puţin explorat.

Putem spune că avem hărţi mult mai bune şi exacte cu suprafaţa Lunii şi planetei Marte, decât cu fundul mărilor”, a declarat George Wolff, oceanolog de la universitatea din Liverpool, implicat în acest proiect de cercetare, la care au participat cercetători din 13 ţări. Practic, de fiecare dată când te aventurezi în adâncurile oceanului, descoperi ceva nou – şi nu doar simple specii individuale, ci întregi ecosisteme”

Total
0
Shares
Total
0
Share