Angajații amenință cu demisia dacă sunt obligați să se întoarcă la birou - Focus Prima TV

Angajații amenință cu demisia dacă sunt obligați să se întoarcă la birou

Patru din 10 angajaţi sunt dispuși să își caute un alt loc de muncă dacă angajatorul le-ar solicita să lucreze mai mult de la birou. Potrivit platformei undelucram.ro, 61% dintre angajaţi lucrează de acasă de la 3 până la 5 zile pe săptămână.

În același timp, 72% dintre cei chestionați îşi doresc să muncească remote în continuare și doar 28% ar vrea să lucreze de la birou între 3 și 5 zile pe săptămână. Cei care preferă să lucreze de acasă spun că li se pare mai eficient sau pentru că pot să aibă grijă şi de familie în timpul programului de lucru.

Am dezbătut acest subiect la FOCUS cu Daniela Necefor, expert în resurse umane, care este de părere că ,,metoda corectă care se va gasi la un moment dat este cea hibrid prin care fiecare angajator va stabili câteva zile de acasă și câteva zile de lucru de la birou, astfel încât se vor satisface nevoile personale ale angajaților, și în același timp și angajatorii sunt mulțumiți.

Pentru a facilita munca de acasă, Daniela Necefor a amintit că ,,angajatul -conform legislației- trebuie să primească 400 de lei pe lună care nu se taxeaza ca și salariu, este cheltuială deductibilă“.

Total
5
Shares
Total
5
Share