”Nomadland”, marele câștigător al premiilor Bafta – Focus Prima TV

”Nomadland”, marele câștigător al premiilor Bafta

Cea de-a 74 ediție a premiilor BAFTA și-a desemnat câștigătorii. Din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia
de anul acesta s-a desfășurat exlusiv online. Filmul “Nomadland” a fost marele câștigător al galei, după ce a obținut patru trofee.

Pelicula Nomadland, regizată de Chloe Zhao, a câștigat premiul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță și cea mai bună imagine. Lungmetrajul prezintă povestea unei comunități de nomazi moderni care străbat vestul Statelor Unite în rulote.

Premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic a fost obținut de Promising Young Woman, o poveste despre răzbunare în epoca MeToo. De asemenea, distincția pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordată veteranului Anthony Hopkins pentru rolul magistral din filmul The Father.

În premieră, în competiție a figurat și documentarul românesc nominalizat deja la Oscar, Colectiv. Câștigătorul categoriei a fost însă My Octopus Teacher, un film care urmărește relația ce se dezvoltă de-a lungul timpului între un scafandru și o caracatiță.

Ceremonia de anul acesta a mai marcat o premieră. Academia britanică de film și televiziune i-a adus un omagiu
prințului Philip, care a decedat vineri, la vârsta de 99 de ani. Principele consort al reginei Marii Britanii a fost primul președinte al BAFTA, în 1959. În prezent, această funcție este ocupată de nepotul său, prințul William

Total
0
Shares
Total
0
Share