Nordul Italiei acoperit de zăpadă – Focus Prima TV

Nordul Italiei acoperit de zăpadă

Nordul Italiei este acoperit în întregime de zăpadă, după patru zile de ninsoare necontenită. Viscolul este în toi şi va continua şi zilele următoare, aşa că cea mai banală deplasare a devenit un coşmar pentru miile de oameni din localităţile rupte de lume.

Un strat de aproape doi metri de zăpadă acoperă sute de drumuri din nordul Italiei. Peisajul de basm ascunde însă o realitate dureroasă. Sute de oameni au rămas blocaţi în propriile locuinţe aşa că pompierii au avut parte de sute de intervenţii.

Ninsori de asemenea amploare nu au mai fost înregistrate în nordul Peninsulei de mai bine de 2 decenii. Alunecările de teren, copacii prăbușiți și riscul ridicat de avalanșe sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă locuitorii din aceste zone.

De altfel, meteorologii avertizează că un nou val de aer polar este așteptat să lovească Italia zilele acestea. Ninsorile puternice se vor extinde şi către centrul ţării aşa că inclusiv Roma ar putea oferi o privelişte rarisimă: Cetatea Eternă troienită de zăpadă.

Total
0
Shares
Total
0
Share