Norvegia lansează campania de vaccinare anti-COVID pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe bază de voluntariat - Focus Prima TV

Norvegia lansează campania de vaccinare anti-COVID pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe bază de voluntariat

Norvegia va extinde, la rândul său, campania de vaccinare anti-COVID-19 la grupa de vârstă 5-11 ani pe bază de voluntariat şi fără a face o recomandare oficială, a anunţat vineri guvernul norvegian, relatează AFP.

Copiii cu vârsta cuprinsa între 12 şi 15 ani, care au primit până acum o singură doză de vaccin, vor putea primi o a doua doză dacă părinţii lor doresc, a precizat Ministerul Sănătăţii.

“Copiii dezvoltă foarte rar forme grave ale bolii şi există în prezent date limitate despre efectele secundare rare sau efectele secundare pe termen lung”, a spus ministrul Ingvild Kjerkol într-un comunicat.

“Beneficiul (vaccinării) pentru majoritatea copiilor este limitat, iar Institutul (norvegian) de Sănătate Publică (FHI) nu face nicio recomandare oficială ca toţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani să fie vaccinaţi (…), însă este deosebit de relevant pentru câteva grupuri”, a adăugat ea.

Propunerea se adresează mai ales copiilor care suferă de boli cronice, familiilor în care copiii sunt în contact strâns cu persoane fragile sau copiilor chemaţi să rămână în ţări în care epidemia este foarte răspândită şi accesul la servicii de sănătate este mai redus.

Norvegia, unde aproape 90% din populaţia adultă a primit cel puţin două doze de vaccin, se alătură astfel unei liste tot mai mari de ţări care propune copiilor vaccinarea anti-COVID.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share