Noua metodă de luptă cu ”piața neagră” – Ministerul Agriculturii vrea să introducă CARDUL de producător - Focus Prima TV

Noua metodă de luptă cu ”piața neagră” – Ministerul Agriculturii vrea să introducă CARDUL de producător

Cardul de producător agricol – este noua ”invenție” pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vrea să o introducă pentru a limita efectele pieței negre. Secretarul de stat MADR, Marius Micu, a discutat această soluție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, explicând și cum ar urma să funcționeze acest card.

”Am plecat de la problematica care este de actualitate astăzi în piață și prețurile scăzute, dezechilibrul acesta între cerere și ofertă într-o economie liberă de piață, accesul producătorilor pe rafturile marilor retaileri și nu numai. (…) Este o soluție care vine dintr-un proiect, am purtat câteva discuții cu producătorii, însă mi s-a părut oportună integrarea în programele de sprijin a unui card care să ne ajute să reglăm piața. Astăzi, vorbim de faptul că cel mai mare dezechilibru în aduce piața neagră, iar nu toți cei care sunt producători vând prin prisma certificatului de producător în piețe și nu numai. Bineînțeles că ceea ce înseamnă piața neagră nu e neapărat în atribuțiile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și sunt celelalte instituții pe care le cunoaștem care se ocupă cu acest aspect, dar asta nu înseamnă că nu putem găsi soluții care să răspundă problemelor din piață. De aceea, mi s-a părut util să luăm în arhitectura viitorului program implementarea acestui card. Nu este mai mult decât la stadiul de discuții, în care creionăm și vedem dacă este oportună introducerea acestui card, iar dacă vom face acest lucru, va fi într-un program pilot și nu va presupune un caracter de obligativitate, ci va fi în sistem voluntar”, a precizat Marius Micu.

Total
0
Shares
Total
0
Share