Noua mutație de Covid-19 - Focus Prima TV

Noua mutație de Covid-19

Tulpina nouă de COVID-19 care s-a răspândit rapid în Marea Britanie a suferit o nouă mutație! Specialiștii în domeniu vorbesc despre o mutație severă dezvoltată de tulpina britanică și asemănătoare cu variantele virusului din Africa de Sud și Brazilia.

11 persoane au fost depistate în Marea Britanie…infectate cu noua tulpină ce a suferit o mutație. Interesant este faptul că, analizele din laboratoarele de specialitate au arătat că, nouă mutație, E484K, este asemănătoare cu variantele de coronavirus din Africa de Sud și Brazilia.

Noua mutație reușește să modifice proteina numită spike de pe suprafața virusului. Mai mult aceasta pare să fie imună la anticorpi. Analizele au arătat că la variantele de coronavirus ce prezintă această nouă mutație vaccinurile realizate până acum pot fi eficiente.

La noi în țară, sunt 27 de oameni infectați cu noua tulpină britanică. Ultimul caz a fost anunțat ieri de către Ministerul Sănătății și este vorba despre o femeie în vârstă de 51 de ani din București.

Pînă acum, la noi nu au fost raportate astfel de cazuri de infectare iar din fericire a scăzut și numărul persoanelor infectate cu SarsCov2!

În timp ce tulpinile noi ale coronavirusului încep să se răspândească în lume, medicii au început și ei să accelereze procesul de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share