Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Cum s-a scurtat școala în acest an – Focus Prima TV

Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial. Cum s-a scurtat școala în acest an

Ce modificare aduce noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial: semestrul al doilea s-a scurtat cu o săptămână. 

Astfel, numărul de săptămâni de cursuri a fost redus de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

Potrivit ordinului de ministru, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale, cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în toate localitățile până la indicele 6/1.000 de locuitori.

Semestrul a II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar pentru elevi se încheie pe25 iunie.

Elevii de  clasa a VIII-a  au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online.

Elevii de clasa a VIII-a revin apoi fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanță, iar pe 22 iunie încep probele scrise de la Evaluarea națională 2021.

Situația este asemănătoare pentru elevii din clasa a XII-a. Ei au două vacanțe de Paști: între 2-11 aprilie, prima și între 30 aprilie – 9 mai, a doua.

Între aceste perioade, ei fac cursuri în sistem online.Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie. Pe 4 iunie ei iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la Bacalaureat 2021, cele de competențe urmând a se echivala la fel ca anul trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share