Noua tulpină a ajuns la Suceava – Focus Prima TV

Noua tulpină a ajuns la Suceava

Primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus a părut în Suceava! Este vorba despre un bărbat de 39 de ani care a venit în țară din Marea Britanie la începutul acestei luni. Este al patrulea caz de acest fel confirmat de specialiști în laborator, după cele înregistrate în București și Giurgiu. Pe măsură ce noua tulpină se răspândește cu repeziciune medicii care se confruntă cu realitatea dură din spitale spun
că relaxarea trebuie făcută cu prudență! Pe secții încă îngrijesc foarte multe cazuri severe de boală, iar locurile din ATI se epuizează rapid!

Bărbatul de 39 de ani din Suceava a fost testat pozitiv la virusul SARS COV 2 pe 9 ianuarie. Se afla în carantină la domiciliu, când a început să aibă simptome și ieri a fost internat în spital. Patru persoane – contacți direcți ai bărbatului, se află în carantină, sub supraveghere medicală. Este ce de-al patrulea caz de infectare cu noua tulpină a virusului, confirmat la noi în țară.

Între timp, medicii care îngrijesc de luni întregi pacienți cu Covid 19, vorbesc despre importanța depistării noii tulpini de coronavirus, și iau în calcul un număr mult mai mare de infectări decât cel depistat oficial.

Specialiștii ne recomandă să fim prudenți, mai ales de acum înainte, chiar dacă restricțiile sunt acum mai puțin dure. În spital au de-a face cu cazuri grave de boală, iar locurile sunt tot mai puține.

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală spune și că în ultima perioadă a observat un abuz de antibiotice în rândul pacienților, lucru care deschide chiar perspectiva uneiâ pandemii de rezistență la antibiotice. Orice astfel de tratament se ia numai la recomandarea medicului, spune specialistul.

Total
0
Shares
Total
0
Share