Noua tulpină a virusului se răspândește în Europa – Focus Prima TV

Noua tulpină a virusului se răspândește în Europa

Noua tulpină a virsului SARS-COV-2 se răspândește cu rapiditate în tot mai multe țări europene. Ultimele state în care autorităţile au descoperit mutaţia sunt Grecia şi Luxemburgul. Totodată, epidemiologii americani avertizează că noua variantă virală a ajuns și în Statele Unite.

Noua tulpină a virusului SARS COV 2 a fost depistată pe teritoriul elen. Ea a fost adusă în ţară de patru cetăţeni greci care au călătorit recent în Marea Britanie. Informația a fost transmisă în media locală de un oficial al Ministerului Sănătății de la Atena, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Anunțul vine la o zi după ce Grecia a înăsprit restricțiile epidemiologice. Saloanele de înfrumuseţare şi librăriile au fost din nou închise pentru cel puţin o săptămână…

Și autoritățile sanitare din Luxemburg au confirmat apariția unui prim caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus. Acesta a fost detectat în timpul colectării probelor din perioada 19-29 decembrie, iar o investigație epidemiologică suplimentară a fost deschisă în acest sens.

Noua formă mutantă a virusului se află deja și în Statele Unite. Se va răspândi cu rapiditate, avertizează
epidemiologul american Anthony Fauci.

Statele Unite este, de departe, țara cea mai afectată de pandemia. Bilanțul infectărilor provocate de COVID-19 în statul american a ajuns la peste 21 de milioane de cazuri, iar peste 360 de mii de oameni au fost răpuşi de virusul necruţător.

Total
0
Shares
Total
0
Share