Nouă tulpină Covid descoperită la Suceava – Focus Prima TV

Nouă tulpină Covid descoperită la Suceava

O nou variantă a coronavirusului a fost depistată la Suceava. Potrivit primelor studii, aceasta ar prezenta mai multă rezistență la vaccinuri decât versiunile apărute până acum. Este vorba despre o mutație a tulpinii britanice, iar proba a fost recoltată la Spitalul Județean de Urgență Suceava, de la o pacientă de 89 de ani.

Descoperirea a fost făcuta ieri, dar proba fusese recoltată în urmă cu o lună. Între timp, femeia de 89 de ani s-a vindecat.

Medicii nu își explică, momentan, de unde a luat femeia virusul, în special cu această mutație. Singura explicație ar putea fi faptul că bolnava a intrat, totuși, în contact cu o persoană infectată cu această tulpină.

Mutația depistată la Suceava provine din tulpina britanică și a fost depistată pentru prima dată în Japonia, în luna februarie a acestui an. Până acum, există aproximativ 200 de cazuri de infectare cu această mutație, în întreaga lume.

Cazul de la Suceava a fost depistat în urma analizelor efectuate la Laboratorul de Metagenomică și Biologie
Moleculară de la Universitatea din oraș. Îngrijorarea legată de această tulpină vine din faptul că, momentan, aceasta prezintă o rezistență mai mare la vaccin.

Total
0
Shares
Total
0
Share