Noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor – Focus Prima TV

Noua variantă a coronavirusului descoperită în Africa de Sud ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor

O variantă nouă a coronavirusului identificată în Africa de Sud poate evita anticorpii care o atacă prin intermediul tratamentelor care folosesc plasmă de la pacienţi recuperaţi după Covid-19 şi ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor actuale, au declarat, miercuri, cercetători citaţi de Reuters.

Cercetătorii studiază dacă vaccinurile care sunt distribuite în prezent la nivel mondial sunt eficace pentru varianta de coronavirus 501Y.V2, identificată de experţi în genomică la sfârşitul anului trecut, în Nelson Mandela Bay.

”Această variantă evită în totalitate anticorpii monoclonali relevanţi în trei clase de terapie” au scris echipe de cercetători de la trei universităţi din Africa de Sud care colaborează cu Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile (National Institute for Communicable Diseases-NICD) într-o lucrare publicată în revista bioRxiv.

”Mai mult decât atât, 501Y.V2 arată că scapă în totalitate şi substanţial de anticorpii neutralizanţi din plasma convalescenţilor de Covid-19”, au scris aceştia, adăugând că concluziile lor  ”scot în evidenţă perspectiva reinfectării…şi ar putea umbri eficacitatea actualelor vaccinuri bazate pe proteina cu ţepi”, au scris cercetătorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share