Novak, despre absenţa Aniei Caill de la JO 2022 - Fiecare federaţie răspunde pentru deciziile luate - Focus Prima TV

Novak, despre absenţa Aniei Caill de la JO 2022 – Fiecare federaţie răspunde pentru deciziile luate

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a comentat, marţi, absenţa schioarei Ania Caill din lotul României pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, el precizând că fiecare federaţie răspunde pentru rezultatele deciziilor pe care le ia.

“Pe Ania Caill am susţinut-o şi anul trecut şi o voi susţine de fiecare dată, cum am făcut, de altfel, cu toţi sportivii. Pentru a clarifica situaţia legată de absenţa ei din lotul care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare, am solicitat o explicaţie Federaţiei Române de Schi Biathlon. Conform informaţiilor primite, federaţia a optat pentru a trimite la Beijing o sportivă mai tânără, Maria Constantin, ale cărei rezultate internaţionale demonstrează potenţial pentru înalta performanţă. Opţiunea FRSB a fost motivată de rezultatele Aniei la Jocurile Olimpice, în Cupele şi Campionatele Mondiale, şi de strategia pe care federaţia o are, de a investi în viitor şi tineri, care corespunde şi unuia dintre obiectivele principale ale Ministerului Sportului. Noi am transmis tuturor federaţiilor dorinţa noastră de performanţă, dar nu intervenim în deciziile cu privire la calea pentru a o atinge. Fiecare răspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc”, a afirmat Novak, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.

Tot marţi, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, pentru AGERPRES, că o explicaţie pentru absenţa Aniei Caill din lotul României pentru Beijing o poate oferi doar Federaţia Română de Schi Biatlon.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share