Nu am scăpat de zăpada mieilor - Focus Prima TV

Nu am scăpat de zăpada mieilor

Zăpada mieilor nu ne-a iertat nici anul acesta. A nins în centrul țării, a fost vânt puternic, dar și temperaturi scăzute, mai ales în zonele înalte. Transfăgărășanul şi cota 2000 au fost acoperite de omăt, stratul ajungând să măsoare acum chiar și 11 centimetri. Specialiștii spun că un nou episod de ninsoare este aşteptat şi în următoarele ore.

Noaptea trecută a nins la munte. Aceste imagini de poveste sunt din judeţul Arges, din muntii Făgăraș, acolo unde, după câteva ore de ninsoare, zăpada s-a așezat într-un strat de peste 10 cm grosime. Astăzi, în toiul zilei, temperatura era de 4 grade Celsius. Salvamontistii sunt cantonați la munte și trag și un semnal de alarma pentru cei care vor sa se aventureze de sărbători. Acestia trebuie sa ia in calcul pericolul pe care îl reprezintă muntele dacă nu ești pregătit pentru el.

A nins și in județele din estul Transilvaniei, Covasna și Harghita, iar drumarii au acționat încă de la primele ore ale
dimineții pentru a îndepărta zăpadă de pe șosele.

Este posibil ca in următoarele ore sa mai fie un episod de ninsoare, iar cei de la drumuri le recomandă șoferilor sa evite zonele montane, mai ales cei care și au schimbat deja anvelopele cu cele de vară.

Total
0
Shares
Total
0
Share