“Nu aș fi deschis școlile. Cred că profesorii și părinții ar trebui sa fie cei care decid.” Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice, Universitatea București a facut declarații despre subiectul momentului în exclusivitate la Prima TV, la Insider politic – Focus Prima TV

“Nu aș fi deschis școlile. Cred că profesorii și părinții ar trebui sa fie cei care decid.” Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice, Universitatea București a facut declarații despre subiectul momentului în exclusivitate la Prima TV, la Insider politic

Duminică, 7 februarie, la Prima TV, jurnalistul Sebastian Zachmann l-a avut ca invitat, în studioul Insider Politic, pe Cristian Preda, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. Acesta a discutat cu Sebastian Zachmann despre decizia controversată de a deschide școlile pe 8 februarie, precum și despre impactul pandemiei asupra educației din România. De asemenea, Cristian Preda și-a expus punctul de vedere despre analfabetismul funcţional care prinde teren tot mai mult în şcoala românească.

CRISTIAN PREDA: Nu aș fi deschis școlile. Aș fi fost mult mai prudent. E o problemă uriașă de organizare. Cred că profesorii și părinții ar trebui să fie cei care decid. 

CRISTIAN PREDA: Profesorii care nu vor să se vaccineze transmit o neîncredere în știința. Asta e grav pentru un profesor. 

CRISTIAN PREDA: Chestiunea vaccinării nu e o problemă de opțiune personală, dacă mă duc sau nu la cinema. E o problemă de sănătate publică. 

CRISTIAN PREDA: E un an care va avea un impact colosal asupra educației. 

CRISTIAN PREDA: În ultimii 30 de ani s-au căutat mai mult diplome decât învătătura, nu se mai recomandă lectura intensă, se recomandă strategii de obținere de certificate si diplome. Profesorii nu mai îndrăznesc să le spună copiilor că trebuie să se pună cu burta pe carte, îi învață doar cum să ia examenele, cum să fure din manualele pregătite pentru a fi recitate. Ne trebuie patalamale, hârtii care nu au acoperire.

CRISTIAN PREDA: Din păcate, am ajuns în situația în care rectori devin miniștri și au mari dificultăți în a rosti corect cuvinte din limba maternă.

CRISTIAN PREDA: Există această parte a culturii românești care disprețuiește învățătura și îi disprețuiește pe cei care te ajută să descifrezi ce e în jurul tău.

CRISTIAN PREDA: Diverși politicieni mi-au cerut să inceapă studii de doctorat. Doctoratul nu e un soi de permis de intrare în înalta societate politică. S-a creat un soi de producție de masă a diplomelor de doctorat. Efectul acestei producții este furtul calificat. Nu e nevoie de doctorat, puteți trăi fericiți fără doctorat. 

Emisiunea Insider Politic poate fi urmărită în fiecare duminică, la Prima TV, de la ora 11.00, şi va fi locul în care se vor aborda topicurile importante din actualitatea românească iar jurnalistul Sebastian Zachmann nu se va feri să pună întrebări incomode invitaţiilor săi.

Total
0
Shares
Total
0
Share