”Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacționăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu.” Părintele Francisc Doboș, la Insider Politic – Focus Prima TV

”Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacționăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu.” Părintele Francisc Doboș, la Insider Politic

Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacționăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu.

Strigăm “Jos pandemia!”. Cum să o dăm jos?

Cei care funcționează în lumea de astăzi numai după criteriile veniturilor, ale calculelor politice, văd viața spirituală lipsită de sens.

Abia aștept să mă vaccinez. Credința și rațiunea nu sunt una împotriva celeilalte. Un om credincios reușește să dăruiască și să recunoască științei meritele ei, fără să facă din știință un alt idol.

Cipul este frica. Tuturor ne este frică.

Nu-mi place masca, nu-mi plac restricțiile, dar în același timp, folosind mintea și rațiunea, ne dăm seama că nu putem exagera.

Învierea lui Hristos din morți nu este ceva de povestit, este ceva de trăit. Trăiesc Învierea doar aprinzând o lumanare? Dacă nu îmi aprinde o flacără interioară, rămâne doar un gest mecanic.

În adolescență spuneam “Eu, preot? Nici pomeneală!”.

A fost un moment în viața mea când făceam sport de performanță: arte marțiale. Dacă le practici bine, artele marțiale nu lasă să răbufneasca furia din tine. Îți controlează mintea, trupul, trăirile și nu mai răbufnești. Voiam să fac sport de performanță pentru a mă controla.

Biserica este chemată nu să facă politică, ci să formeze mireni, oameni laici care să se implice. Dacă laicii noștri nu fac politică, atunci încape pe mâna cui? Și ne mai mirăm că avem o astfel de politică astăzi?

Putem să facem dreptate în această lume cu forța, cu violența, cu răzvratirea, dar nu este calea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne învață și nu ne îndeamnă să fim blegi, să fim neimplicați, moi, ci să fim fermi.

Nu politica este problema în sine, ci cum o folosesc cei care trăiesc în politică, interesele cui le urmează. Politica fără Dumnezeu nu este altceva decât un troc. Mimăm interesul public, când de fapt ne interesează doar interesele de grup.

Am tricoul Naționalei României semnat de Papa Francisc. Am vrut să i-l dau, apoi m-am răzgândit. I l-am cerut înapoi, e mai valoros la mine decât la el.

La Dumnezeu nu ajungem prin fibră optică.

Total
0
Shares
Total
0
Share