Nu dispar toate restricțiile – Focus Prima TV

Nu dispar toate restricțiile

Un faimos club de fițe din Capitală este din nou în centrul atenției autorităților. Deși petrecerile sunt în continuare interzise, zeci de persoane s-au înghesuit în local fără să respecte normele sanitare de protecție împotriva coronavirusului. De mâine, măsurile restrictive din București vor fi relaxate. Nu însă și în cazul cluburilor de noapte.

Fără să țină cont de regulile impuse în pandemie, zeci de oameni s-au înghesuit și au dansat umăr la umăr noaptea trecută. Nici urmă de măști de protecție, iar distanțarea fizică a fost doar un gând frumos pentru cei care au petrecut pe ritmuri dance.

Nu a fost singura petrecere ilegală din Capitală. Polițiștii au descins la o adresă unde peste 20 de oameni chefuiau fără nicio grijă. I-au trimis acasă pe petrecăreți. Nu însă înainte de a împărți amenzi care totalizează 26 de mii de lei.

Relaxarea măsurilor impuse de autorități vine pe fondul unor bilanțuri tot mai optimiste. Numărul infectărilor raportate oficial este în scădere abruptă de la începutul anului. Realitatea ar putea fi însă cu totul alta.

În plus, testele antigen cumpărate de români direct din farmacii au o acuratețe mai mică decât cea a testelor PCR realizate în clinicile de specialitate. Acestea ar trebui să fie doar o variantă rapidă de control. În cazul contacților direcți sau a a celor care prezintă simptome severe, este recomandată efectuarea unui test de tip PCR și anunțarea autorităților.

Total
0
Shares
Total
0
Share