Nu există o flexibilizare a mandatului premierului desemnat; continuă discuţiile cu USR şi cu ceilalţi parlamentari pentru un guvern minoritar - Focus Prima TV

Nu există o flexibilizare a mandatului premierului desemnat; continuă discuţiile cu USR şi cu ceilalţi parlamentari pentru un guvern minoritar

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că nu există o flexibilizare a mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă în privinţa formării Guvernului, menţionând că vor continua discuţiile atât cu USR, cât şi cu ceilalţi parlamentari pentru un Guvern minoritar PNL – UDMR, cu susţinere în Parlament.

“Nu există o flexibilizare a mandatului, nu ştiu despre ce întâlnire vorbiţi. Dacă exista o flexibilizare, se poate face doar în BPN. Nu a fost niciun BPN până acum, aşa că rămâne cum am stabilit”, a afirmat Cîţu, la sediul PNL, întrebat dacă după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis s-a flexibilizat mandatul premierului desemnat.

El a mai spus că nu este programată nicio şedinţă a conducerii PNL şi vor continua discuţiile pentru formarea Guvernului.

“Nu facem astăzi niciun BPN. Ca atare, ne uităm la opţiuni. Ne gândim şi vom continua discuţiile atât cu USR, cât şi cu ceilalţi parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condiţiile în care ar putea susţine un guvern minoritar”, a adăugat liderul PNL.

În legătură cu posibilitatea ca liberalii să cedeze anumite ministere PSD pentru a susţine Guvernul, Cîţu a spus: “Din discuţiile pe care le-a avut premierul desemnat Nicolae Ciucă cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a reieşit această concluzie”.

“Oficial, către noi nu a fost această poziţie, deci nu pot să comentez. Nu pot să comentez nimic ce nu a fost prezentat, dar în acest moment avem mandat doar pentru un Guvern minoritar PNL – UDMR, cu susţinere în Parlamentul României. Fac apel din nou la responsabilitate”, a mai spus Cîţu.

Conform unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă şi cu liderul liberalilor, Florin Cîţu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share