Nu mai sunt bani pentru identitate – Focus Prima TV

Nu mai sunt bani pentru identitate

România nu mai are bani pentru identitatea cetățenilor. Deși pare o glumă, este cât se poate de real. De câteva luni serviciile de evidență a populației nu mai eliberează cărți de identitate în timp util. Motivul este lipsa fondurilor pentru plasticul pe care sunt imprimate buletinele. Românii care depun cereri așteaptă mai bine de o lună reînnoirea actului și asta din cauză că stocurile rămase se folosesc pentru solicitările urgente.

Astfel de situații sunt tot mai dese în ultimele luni în mai multe orașe din țară. Dacă în mod normal pentru eliberarea unei cărți de identitate termenul este de 7 zile, acum se așteaptă chiar și de 4 ori mai mult.

Motivul? Autoritățile nu mai au bani să cumpere plasticul pentru fabricarea buletinelor pentru că bugetul pe anul 2021 întârzie să apară.

La Suceava, criza de plastic a dus la o scădere a eficienței de muncă cu mai bine de 80 la sută. Dacă înainte, aici, se tipăreau în medie 500 de cărți de identitate săptămânal, de mai bine de o lună se fac de 5 ori mai puține.

Autoritățile din Prahova, care se confruntă cu aceeași problemă, au găsit și o soluție.

Avand in vedere posibilitatea programarii online pentru eliberarea documentelor, acestea vor putea fi stabilite si in functie de stocul din fiecare judet al materialelor pe care sunt imprimate cartile de identitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share