Nu mor caii când vor câinii – Focus Prima TV

Nu mor caii când vor câinii

Imagini șocante în care apar 40 de cai lăsați în ploaie, frig și fără mâncare au făcut înconjurul internetului. Animalele sunt slabe – piele și os, iar într-un șanț se vede un cal mort, înghețat. Polițiștii au intrat deja pe fir și au demarat o anchetă în iadul din Techirghiol.

O situație de neimaginat se deruleaza la marginea localității Techirghiol. Zeci de cai slabiti de puteri stau de zile întregi în frig, în ploaie și în ger.

Toti caii sunt legați de câte-un pom. În jurul fiecărei sfori nu mai e nimic de mâncat, semn că animalele chinuite sunt de mult timp acolo. Se-nvârt într-un reflex automat în jurul frânghiei și-adulmecă pământul noroios în cautarea unui pic de hrană. Unul din cai n-a mai apucat să supraviețuiască nopții. S-a prăbușit fără suflare într-un pârău, și-a fost prins în gheață. Imaginea șocantă a fost distribuită pe zeci de pagini
pe rețele sociale și-a ajuns în acest fel și în atenția asocițațiilor de protecție a animalelor.

După apariția imaginilor cu animalele care stau flămânde în condiții îngrozitoare, polițiștii și inspectorii sanitari veterinari au descins pe malul bălții, lângă Techirghiol. Autoritățile caută acum proprietarii cailor abandonați pe câmp.

Potrivit legii 205 privind protecția animalelor, proprietarul acestor animale s-ar face vinovat de abandon.

Total
0
Shares
Total
0
Share