Nu ştim să bem cafea de calitate

Nu ştim să bem cafea de calitate

Nu ştim să bem cafea de calitate! O spune unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti ai cafelei din Timişoara. Pe lângă faptul că românii consumă cafea cu lapte şi nu simplă, cum este recomandată, suntem şi la coada Uniunii Europene, în ceea ce priveşte consumul de cafea pe cap de locuitor.

Alexandru Diacu a intrat în industria cafelei de mai bine de 10 ani. De atunci, încearcă să-şi convingă clienţii că în fiecare dimineaţă cafeaua trebuie băută fără zahăr, dar şi fără lapte. Altfel, spune el, gustul băuturii va fi stricat.

În majoritatea oraşelor din ţară au început deja să apară cafenelele specializate, însă nu în numă foarte mare. La Timişoara, spre exemplu, sunt 7 asemenea cafenele. În aceste localuri, clienţilor nu li se mai oferă cafea lungă cu lapte, iar zahărul este dat doar celor care insistă.

Pentru a-şi atrage clienţii, Alexandru a amplasat în local şi un aparat, unde prăjeşte boabele de cafeaua. În acest fel, oamenii pot vedea faptul că beau cafea naturală.

Cafelele servite în localul său se bazează pe cele din America Centrală şi de Sud, cu arome de cacao, miere şi nuci, dar şi pe cafelele africane,care au note de flori, fructe şi sunt mai acide.

Specialiştii în cafea speră că toate coffee shopurile îşi vor creşte treptat standardele, în ceea ce priveşte calitatea cafelei.

Proprietarii de cafenele mai spus că doar în acest fel, România nu va mai fi codaşa Uniunii Europene, în ceea ce priveşte consumul cafelei pe cap de locuitor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt