Nu știm să bem cafea de calitate – Focus Prima TV

Nu știm să bem cafea de calitate

Nu știm să bem cafea de calitate! O spune unul dintre cei mai cunoscuți specialiști ai cafelei din Timișoara. Pe lângă faptul că românii consumă cafea cu lapte și nu simplă, cum este recomandată, suntem și la coada Uniunii Europene, în ceea ce privește consumul de cafea pe cap de locuitor.

Alexandru Diacu a intrat în industria cafelei de mai bine de 10 ani. De atunci, încearcă să-și convingă clienții că în fiecare dimineață cafeaua trebuie băută fără zahăr, dar și fără lapte. Altfel, spune el, gustul băuturii va fi stricat.

În majoritatea orașelor din țară au început deja să apară cafenelele specializate, însă nu în numă foarte mare. La Timișoara, spre exemplu, sunt 7 asemenea cafenele. În aceste localuri, clienților nu li se mai oferă cafea lungă cu lapte, iar zahărul este dat doar celor care insistă.

Pentru a-și atrage clienții, Alexandru a amplasat în local și un aparat, unde prăjește boabele de cafeaua. În acest fel, oamenii pot vedea faptul că beau cafea naturală.

Cafelele servite în localul său se bazează pe cele din America Centrală și de Sud, cu arome de cacao, miere și nuci, dar și pe cafelele africane,care au note de flori, fructe și sunt mai acide.

Specialiștii în cafea speră că toate coffee shopurile își vor crește treptat standardele, în ceea ce privește calitatea cafelei.

Proprietarii de cafenele mai spus că doar în acest fel, România nu va mai fi codașa Uniunii Europene, în ceea ce privește consumul cafelei pe cap de locuitor.

Total
9
Shares
Total
9
Share