Număr uriaș de infectări - Focus Prima TV

Număr uriaș de infectări

A explodat numărul cazurilor de coronavirus! Aproape 4.000 de noi infectări au fost raportate astăzi. Iar 96 de oameni au pierdut lupta cu virusul. Alți 675 se luptă pentru viața lor la Terapie Intensivă. Dintre aceștia, zece sunt copii. De altfel, cei mici reprezintă acum, odată cu deschiderea școlilor, un vector important de răspândire a virusului, spun medicii.

Ne-am relaxat prea mult în vară, iar nota de plată a sosit. Asta pare să indice ultimul bilanț al infectărilor

3929 de cazuri au fost raportate în doar 24 de ore. Cele mai multe în București. Județul cu cea mai mare rată de infectare este însă Satu Mare. Coincidență sau nu, în urmă cu două săptămâni, acolo a avut loc o nuntă cu 1.700 de invitați.
Mulți dintre cei infectați se află pe un pat de spital. 155 dintre ei au mai puțin de 18 ani. Cel mai mic pacient infectat și internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală are doar o lună. Și la Terapie Intensivă a crescut numărul de pacienți, la 675. Iar 10 sunt copii.

În cazul variantei Delta, cei mici pot transmite virusul la fel de ușor ca un adult.

În tot acest context, DSP-urile nu mai testeză nici măcar contacţii direcţi ai persoanelor infectate în cazul în care
aceştia sunt vaccinaţi. Iar premierul Florin Cîțu e decis să mențină școlile deschise în format fizic tot anul.

Cel mai mare risc de a face o formă care presupune internarea îl au copiii cu boli cronice sau cei supraponderali.
Dacă cei mici au simptome respiratorii sau digestive, nu îi mai trimiteți la școală, avertizează medicii.

Între timp, în sectorul 2 din Capitală o creșă a fost închisă după ce trei angajați nevaccinați au fost depisatați cu COVID 19. Iar la Spitalul Județean din Craioava se operează doar cazurile care chiar nu suportă amânare. Asta după ce, din cauza numărului mare de pacienți de la Terapie Intensivă, presiunea oxigenului a scăzut.

Total
0
Shares
Total
0
Share