O a două doză a vaccinului Johnson&Johnson are o eficacitate de 94% - Focus Prima TV

O a două doză a vaccinului Johnson&Johnson are o eficacitate de 94%

Johnson & Johnson a anunțat marți că administrarea unei a doua doze a vaccinului său anti-COVID-19, la două luni după prima doză, a crescut eficacitatea sa până la 94%, în cazul formelor moderate și grave ale bolii. În schimb, o singură doză are o eficacitate de numai 70%.

Studiul de fază a III-a a implicat administrarea a unei a doua doze de vaccin la 30.000 de adulți cu vârsta de peste 18 ani, la 56 de zile după prima doză. Cercetătorii au constatat că două doze de vaccin J&J au avut o eficacitate de  94% în Statele Unite în prevenirea formelor moderate până la severe de boală, scrie ziare.com.

Studiul a avut o perioadă scurtă de urmărire de aproximativ 36 de zile, dar a constatat că a doua doză a fost bine tolerată, a spus compania. În baza acestor date, Johnson & Johnson va încerca să convingă autoritățile de reglementare americane să autorizeze un rapel al vaccinului, chiar dacă producătorul farmaceutic susţine durabilitatea vaccinului său într-o singură doză, ca instrument de reducere a pandemiei globale.

Total
0
Shares
Total
0
Share