O comisie independentă va ancheta incidentele de la Capitoliu – Focus Prima TV

O comisie independentă va ancheta incidentele de la Capitoliu

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a anunţat luni seară că va înfiinţa o comisie independentă care va ancheta incidentele petrecute pe 6 ianuarie la Capitoliu, potrivit BBC. Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare trimisă reprezentanţilor, ea a spus că această comisie va fi constituită pe formatul celei care a investigat atacurile din 11 septembrie 2001 de la New York şi Pentagon.

„Trebuie să aflăm adevărul despre cum s-a întâmplat asta”, a spus Pelosi.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost achitat, sâmbătă, de Senatul american privind acuzaţia de „incitare la insurgenţă”, însă democraţii şi unii republicani au susţinut o anchetă independentă referitoare la revolta în care cinci persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit.

Pelosi a spus că locotenentul general din armata SUA Russel Honoré a evaluat, în ultimele săptămâni, nevoile de securitate ale Capitoliului în urma acelor atacuri comise de susţinătorii lui Trump.

„Este clar din descoperirile lui şi din procesul de inculpare că trebuie să aflăm adevărul despre cum s-a întâmplat asta”, a transmis ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share