O echipă de cercetători merge în Wuhan pentru a „reconstrui” originile coronavirusului – Focus Prima TV

O echipă de cercetători merge în Wuhan pentru a „reconstrui” originile coronavirusului

O echipă de cercetare a Organizației Mondiale a Sănătății va sosi în orașul Wuhan, punctul de origine și primul epicentru al pandemiei de coronavirus pentru a investiga și studia originile virusului, de unde a apărut și felul în care a făcut trecerea de la animal la om, relatează The Guardian.

Fabian Leendertz, biolog la Institutul Robert Koch din Germania este unul dintre membrii echipei de 10 persoane care va merge în China, din partea OMS, pentru a lucra cu cercetători chinezi în vederea descoperirii de noi informații cu privire la apariția și răspândirea inițială a virusului SARS-CoV-2.

Consensul general actual printre cercetători este că virusul a apărut prima oară la animale, cel mai probabil lilieci, după care a ajuns să infecteze și oamenii. Primele cazuri înregistrate oficial au fost descoperite în metropola chineză Wuhan la sfârșitul lunii decembrie 2019 și au fost legate de o piață stradală „umedă” în care se vindeau fructe de mare.

De atunci, peste 73 de milioane de oameni din toată lumea au fost diagnosticați cu infectare cu coronavirus, iar 1.6 milioane au murit.

Total
0
Shares
Total
0
Share