O familie cu 6 copii riscă să rămână pe drumuri – Focus Prima TV

O familie cu 6 copii riscă să rămână pe drumuri

Șase copii din Râșnov duc în spate greutăți de oameni mari. Alături de mama lor locuiesc, cu chirie, într-o casă dărăpănată, aflată aproape în mijlocul câmpului. Riscă însă în orice clipă să fie aruncați în stradă dacă nu-și plătesc datoriile. Toată speranța lor stă acum în cei care le pot întinde o mână de ajutor pentru a trece peste încercarea grea la care au fost supuși.

La 8 km de Râșnov, departe de orice magazin sau școală, o găsim pe Doina. Are șase copii, iar de la debutul pandemie, soțul ei plecat să câștige o pâine peste hotare, nu a mai putut reveni acasă. Datoriile s-au acumulat lună după lună. Singurul ajutor îi sunt acum copiii.

Toți cei mici merg la școală. Iar rezultatele lor sunt de excepție. Starea financiară precară a familiei îi duce însă cu pași repezi spre abandonul școlar.

Pentru copii mersul la școală a fost mereu o încercare grea. De aproape trei ani, autobuzul școlar care-i ducea către sala de clasă a încetat să mai oprească la poarta lor. Cu eforturi supra-omenești, Doina a reușit să facă imposibilul și cei mici nu au fost privați de educație.

Pandemia a exacerbat însă problemele financiare ale familiei. Acum, în prag de sărbători proprietarul locuinte în care stau i-a avertizat că dacă nu își achită datoriile vor fi dați afară. Femeia își găseste cu greu puterea să meargă mai departe.

Cei care doresc sa ajute aceasta familie o pot face cu un mesaj la adresa de email redeinbine@primatv.ro.

Total
0
Shares
Total
0
Share