O femeie a stat 18 ani în închisoare pentru că și-ar fi ucis cei 4 copii. Genetica ar putea demonstra acum că e nevinovată – Focus Prima TV

O femeie a stat 18 ani în închisoare pentru că și-ar fi ucis cei 4 copii. Genetica ar putea demonstra acum că e nevinovată

Kathleen Folbigg, o femeie din Australia, și-a petrecut ultimii 18 ani în închisoare pentru uciderea tuturor celor patru copii ai ei. Dar noile dovezi științifice sugerează că lucrurile nu s-au petrecut așa, relatează CNN.

Testele genomice arată că cel puțin doi dintre copiii femeii au murit cel mai probabil din cauza unei mutații genetice nedescoperite anterior care a dus la complicații cardiace. Acest lucru înseamnă că este posibil ca femeia să fi fost închisă pe nedrept timp de aproape două decenii.

Descoperirea a determinat 90 de oameni de știință – inclusiv doi laureați ai Premiului Nobel – să-i ceară guvernatorului din statul New South Wales să o grațieze pe Folbigg. Dacă se dovedește că femeia nu e vinovată, ar putea fi vorba despre una dintre cele mai grave erori judiciare din istoria Australiei.

Ramificațiile nu se termină aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share