O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obține imunitatea de grup împotriva COVID – Focus Prima TV

O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obține imunitatea de grup împotriva COVID

Insula Corvo din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obţine imunitatea de grup a populaţiei contra COVID-19. Insula aparţine de arhipeleagul Azore, care din punct de vedere administrativ este deţinut de Portugalia. Aproximativ 85% din populaţia insulei s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin.

Mica insulă portugheză Corvo din arhipeleagul Azore găzduieşte aproximativ 400 de persoane și a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei.

Singurul medic de pe insulă susţine, după ce a vaccinat cea mai mare parte a populaţiei împotriva COVID-19, că în curând rezidenţii vor atinge imunitatea de grup, relatează Mediafax.

„Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo. În curând toată populaţia va fi vaccinată, iar marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni până la sfârşitul lunii. De acum, ne vom simţi în siguranţă”, a declarat dr. Antonio Salgado.

Autorităţile din Corvo, cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, au încheiat vineri vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Aceasta reprezintă aproximativ 85% din populaţia insulei.

Total
0
Shares
Total
0
Share