O nouă epidemie pune stăpânire pe omenire. Pentru a lupta împotriva ei, școlile ar trebui să-i trimită pe elevi afară - Focus Prima TV

O nouă epidemie pune stăpânire pe omenire. Pentru a lupta împotriva ei, școlile ar trebui să-i trimită pe elevi afară

Puține lucruri vin fără niciun dezavantaj. Țările bogate au scăpat aproape complet de boli infecțioase precum tuberculoza, holera și malaria. În schimb, ministerele sănătății din aceste țări se luptă cu bolile cauzate de bogăție. Mâncarea ieftină și bogată în calorii a alungat foametea din lumea bogată, dar favorizează diabetul. Locurile de muncă la birou sunt poate mai comode și mai puțin periculoase decât munca în teren, dar ele favorizează obezitatea și bolile de inimă. Iar din această balanță a avantajelor și dezavantajelor nu scapă nici măcar educația, scrie The Economist.

În ultimele câteva decenii, Asia de Est a înregistrat o creștere uimitoare a ratei miopiei. Și tot mai multe dovezi sugerează că principalul motiv care stă la baza acestui fenomen este… educația – mai exact, faptul că elevii petrec o mare parte din zi în săli de clasă relativ slab luminate.

Total
0
Shares
Total
0
Share