O nouă formă de stres va apărea în perioada sărbătorilor din acest an. Soluțiile Universității Babeș-Bolyai pentru a-i face față – Focus Prima TV

O nouă formă de stres va apărea în perioada sărbătorilor din acest an. Soluțiile Universității Babeș-Bolyai pentru a-i face față

Luna decembrie este luna sărbătorilor de familie, astfel că pandemia poate afecta grav relațiile sociale, cu impact asupra sănătății psihice a oamenilor. Organizația Mondială a Sănătății anticipează un al treilea val al pandemiei începând cu ianuarie 2021 (începând cu emisfera sudică) suprapus peste valul al doilea în emisfera nordică, care nu vor putea fi blocate imediat de potențiala vaccinare.

Cum va fi afectată sănătatea psihică în perioada sărbătorilor de iarnă? Răspunsul trebuie nuanţat, în funcţie de tipul de populaţie din care facem parte şi de suportul social pe care îl avem, spun specialiștii de la Universitatea Babeș-Bolyai care au redactat un ghid în acest sens.

În document se explică faptul că sărbătorile contribuie la creşterea nivelui de stres, atât pozitiv (eustres) cât şi negativ (distres). Pandemia poate amplifica major distresul. Important aici este să reducem doar distresul, manifestat adesea ca tulburările emoţionale!

Perioada sărbătorilor poate declanşa tulburări emoţionale şi psihice, mai ales pentru aceia care nu au un suport social adecvat. Și în acest caz pandemia poate complica problemele. Important şi aici este să reducem apariţia tulburărilor emoţionale şi psihice!

Total
0
Shares
Total
0
Share