O nouă promisiune… Ce le-a spus ministrul Adrian Oros fermierilor afectați de secetă - Focus Prima TV

O nouă promisiune… Ce le-a spus ministrul Adrian Oros fermierilor afectați de secetă

Nechita Adrian Oros urmareste declaratiile de presa facute de presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (nu se afla in imagine), la finalul sedintei Biroului Politic National (BPN) al PNL, joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Joia trecută, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost în județul Constanța, unde a avut o întâlnire cu fermierii afectați de secetă, care așteaptă ajutoare din partea statului. Deși în acest moment nu există nicio formă de acordare a despăgubirilor, șeful MADR le-a promis fermierilor din Dobrogea că va încerca să identifice o soluție la rectificarea bugetară din a doua jumătate a anului.

”Faptul că domnul ministru ne-a onorat cu vizata lui săptămâna trecută la Constanța, iar discuțiile au fost constructive și sperăm că lucrurile au intrat pe un făgaș normal spre rezolvarea problemelor noastre, nu înseamnă că doar prin simpla vizită a domnului ministru ni s-au rezolvat problemele. Rămânem în continuare activi, suntem cu ochii pe ce se întâmplă și solicităm în continuare despăgubirile pentru culturile de primăvară pentru fermierii noștri, pentru fermierii afectați de secetă”, a precizat Teodor Ichim, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Întrebat de realizatorul Ovidiu Ghinea care a fost răspunsul concret al ministrului, liderul fermierilor din Dobrogea a spus că, potrivit lui Oros, banii pentru despăgubiri nu există la buget în acest moment, însă la rectificarea bugetară se va încerca identificarea unor sume de la celelalte ministere, care să fie transferate către MADR, astfel încât să poată acoperi despăgubirile.

Total
0
Shares
Total
0
Share