O nouă rută alternativă pentru coşmarul de pe DN1. Drumul va lega Vălenii de Munte de Buşteni, prin munţii Baiului – Focus Prima TV

O nouă rută alternativă pentru coşmarul de pe DN1. Drumul va lega Vălenii de Munte de Buşteni, prin munţii Baiului

O rută alternativă pentru DN1 care să facă legătura între Valea Teleajenului şi Valea Prahovei a fost descoperită de autorităţile din Prahova.

Şoseaua va lega oraşul Vălenii de Munte cu staţiunea Buşteni peste munţii Baiului şi va avea o lungime de aproximativ 70 de kiloemtri. Vestea bună este că această rută alternativă, care ar putea degreva DN1 de aglomeraţia încercată de toţi şoferii, există parţial, dar are nevoie de reabilitare pentru a suporta un trafic mult mai intens decât în prezent. Partea complicată a proiectului este în zona golului alpin din munţii Baiului. Şi aici există un drum, doar că forestier. Drumul care va lega DN1 de DN1 include patru drumuri judeţene (DJ 102I, DJ 101T, DJ 102, DJ 100G), porneşte din dreptul staţiunii Buşteni, traversează Munţii Baiului prin gol alpin, coboară către Valea Doftanei apoi urmează cursul pe DJ 102I Brebu- Aluniş-Vărbilău- Poiana Vărbilău şi va ajunge în comuna Gura Vitioarei, respective Vălenii de Munte – DN1A.

Total
0
Shares
Total
0
Share