O nouă secție de arși pentru copii, inaugurată – Focus Prima TV

O nouă secție de arși pentru copii, inaugurată

La Iași va funcționa o secție de arși pentru copii! Aceasta se află la Spitalul Sfânta Maria și este a doua din România după cea de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Cu alte cuvinte, este singura secție de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă pentru copii din Moldova și are 30 de paturi.

Anual, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași sunt internați, în medie, 160 pacienți cu arsuri de grade diferite la care se adaugă și cei tratați în ambulatoriu. Până acum, cazurile cu arsuri de peste 20% din suprafața corpului erau transferate la București. Cazul fetiței arse cu ciorbă, pentru care medicii nu au mai solicitat transferul către capitală pentru că ar fi fost expusă unui risc
mult prea mare a determinat conducerea spitalului să deschidă o secție de arși pentru copii.

Toată infrastructura exista iar spitalul nu a fost nevoit să aloce fonduri speciale. Aparatura necesară a fost
achiziționată în urmă cu mai mulți ani, când copii cu arsuri erau tratați, în limita legii, în secția de chirurgie pediatrică.

Medicii spun că de acum se pot trata și arsuri de peste 40 la sută…chiar până la 65 la sută.

Noua secție de arși pentru copii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași va avea 30 de paturi, dintre care 10 vor fi destinate Unității Funcționale de Arși, iar 20 de paturi Compartimentului de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share