O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns în spitalele COVID-19 din România - Focus Prima TV

O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns în spitalele COVID-19 din România

epa08748647 A medicine containing the agent remdesivir is shown by a health worker at the Institute of Infectology of Kenezy Gyula Teaching Hospital of the University of Debrecen in Debrecen, Hungary, 15 October 2020. The drug developed by the Budapest, Hungary, based Chemical Works of Gedeon Richter Plc., a pharmaceutical company, is administered to novel coronavirus patients in serious condition as a clinical test to stop the replication of the virus. EPA-EFE/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT

O nouă tranşă de Remdesivir, utilizat în cazul pacienților cu COVID-19, a ajuns în spitalele care au în tratament persoane infectate cu noul coronavirus. Medicamentul a ajuns în 49 de unități medicale din țară în care sunt tratați bolnavii cu forme medii.

„Este vorba despre alte 2240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din cele 24.160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală. Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul a anunţat în urmă cu o zi că a distribuit o altă tranşă de 5.692 de flacoane de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Total
0
Shares
Total
0
Share